Δημοτικό Σχολείο Νευροκοπίου !!!

Στη Βουλή το ζήτημα της ανέγερσης του Δημοτικού Σχολείου.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Βουλή έρχεται το θέμα της ανέγερσης του Δημοτικού σχολείου Κ. Νευροκοπίου, μετά από σχετικό δημοσίευμα του «Πρωινού Τύπου» την  Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022.

Το δημοσίευμα με τίτλο: «Καθυστερεί επικίνδυνα η ΚΤΥΠ Α.Ε. να προχωρήσει τις διαδικασίες – Η ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Νευροκοπίου είναι ένα εθνικό έργο – Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει προτεραιότητα και να το δρομολογήσει άμεσα», έκανε μια σύντομη αναφορά στο έργο  και το πώς αυτό σήμερα καθυστερεί επικίνδυνα, καθώς μπορεί το έργο να χαθεί  οριστικά, αν δεν γίνει κάτι σύντομα.

Ιδιαίτερη αναφορά κάναμε μάλιστα, σχετικά με το ζήτημα ότι  πρόκειται για ένα «εθνικό έργο», με την έννοια ότι πρόκειται για ένα σχολείο, που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα, στην εσχατιά της Ελλάδας.

Η αναφορά Κεφαλίδου στη Βουλή

Την αναφορά στη Βουλή και προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών έκανε η βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ, κα. Χαρά Κεφαλίδου, βασιζόμενη μάλιστα στο δημοσίευμα του «Πρωινού Τύπου», όπου σημειώνει και τα εξής:

[Σημερινό δημοσίευμα στον τοπικό τύπο της Δράμας επισημαίνει την επικίνδυνη καθυστέρηση των διαδικασιών, από την ΚΤΥΠ Α.Ε., για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Νευροκοπίου, που όπως τονίζεται είναι «εθνικό έργο».

Το Υπουργείο Υποδομών και η Κυβέρνηση, τονίζεται στο άρθρο, πρέπει να δουν το έργο από την εθνική του πλευρά, διότι είναι το πρώτο σχολείο από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ένα σχολείο στην εσχατιά της Ελλάδας, και πρέπει να προχωρήσει το έργο το γρηγορότερο και με οποιοδήποτε κόστος.

Τα σχετικά κονδύλια του ΕΣΠΑ για το έργο είναι μεν δεσμευμένα αλλά δεν μπορούν να περιμένουν για πάντα, με κίνδυνο να τα ζητήσει η Ευρώπη πίσω και το έργο να απενταχθεί.

Μετά την πολυετή καθυστέρηση, οι μόνες λύσεις που υπάρχουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η ΚΤΥΠ Α.Ε. να προχωρήσει είτε σε απευθείας ανάθεση του έργου με έναν εργολάβο όμως που να μπορεί να αναλάβει να διεκπεραιώσει το έργο, με τον υφιστάμενο προϋπολογισμό ή να καλέσει τους εργολάβους που είχαν καταθέσει προσφορές για το έργο, ώστε να δημιουργήσουν μια σύμπραξη, μερικοί εξ’ αυτών μαζί με Δραμινούς και να το υλοποιήσουν.

Σας υπενθυμίζω ότι, με ερωτήσεις μου στις 30-09-2020, με αριθ. πρωτ.: 10217, στις 27-05-2021, με αριθ. πρωτ.: 6899 καθώς και στις 22-11-2021, με αριθ. πρωτ.: 1394, σας είχα επισημάνει τις αδιανόητες και πέραν πάσης λογικής καθυστερήσεις σχετικά με την ανέγερση του 12 /θέσιου σχολείου Κάτω Νευροκοπίου και σας ζητούσα την επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής και αποπεράτωσης σε εύλογο χρονικό ορίζοντα του έργου.

Σας επισυνάπτω το σχετικό δημοσίευμα στον τοπικό τύπο και ζητώ να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες επίσπευσης των διαδικασιών προκειμένου να δοθεί μια άμεση, ουσιαστική και μόνιμη λύση στο πολυετές πρόβλημα της ανέγερσης του σχολείου στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.]

Πρωινός Τύπος

Απάντηση

ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ