Το 2021 μέσα από τα ρεπορτάζ

του «Πρωινού Τύπου»

ΤΟ 2021 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, όπως φυσικά και το 2020. Πρόκειται για μια χρονιά, κατά την οποία κυριάρχησε η πανδημία του κορωνοϊού, μέσω της οποίας γνωρίσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και μάθαμε, τι μπορεί να κάνει ένας ιός στον πολιτισμό που έχουμε χτίσει.

Είχαμε την … ιστορική ευκαιρία, να καταλάβουμε ότι η τρομερή επέλαση ενός ιού, μπορεί να προκαλέσει τεράστιες αναταραχές σε όλα τα επίπεδα: στην οικονομία, στην κοινωνία και στη συνοχή της, στην Παιδεία, στο Σύστημα Υγείας και στην ιατρική επιστήμη και ακόμα, να διαπιστώσουμε τον τέλειο παραλογισμό όσον αφορά τον εμβολιασμό κατά του Covid.

Θα έλεγε κανείς ότι, το 2021 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η χρονιά ενός εμβολίου που δημιουργήθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Η ιατρική επιστήμη απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει, με την πλέον εξελιγμένη ιατρική έρευνα και τεχνολογία, να σώσει εκατομμύρια ανθρώπων, την ώρα που ένας τόσο δυναμικός, επικίνδυνος και θανατηφόρος ιός, θα μπορούσε να σκοτώσει αρκετά εκατομμύρια ανθρώπους.

Παρ’ όλα αυτά, από την άλλη πλευρά, γνωρίσαμε και τον ανθρώπινο παραλογισμό, εκείνο των αρνητών του κορωνοϊού, των αρνητών της μάσκας, αλλά κυρίως των αρνητών του εμβολίου, των λεγόμενων αντιεμβολιαστών.

Το δεύτερο εξάμηνο, βρίσκονται σε εξέλιξη για άλλη μια χρονιά αρκετά πράγματα, όπως οι οδικοί άξονες Δράμας – Αμφίπολης και Δράμας – Καβάλας, που εναγωνίως όλοι περιμένουμε να δούμε επιτέλους απτά πράγματα. Και απτά πράγματα σημαίνει, να δούμε τις πρώτες δημοπρατήσεις.

Περισσότερα έδώ

Απάντηση

ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ