Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις στο “Χωριό των Κρυστάλλων” στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου.

Πρωταγωνιστές των πετυχημένων φετινών εκδηλώσεων η δημιουργική διάθεση, η φαντασία και η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών και των δημοτών που έδειξαν πως απόλαυσαν την κάθε στιγμή.

Ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ Γιάννης Κυριακίδης δήλωσε:  Ευχαριστώ όλους όσους συνεργάστηκαν για την δημιουργία του «Χωριού των Κρυστάλλων», καθώς επίσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όσους ανταποκρίθηκαν, που έχοντας περίσσευμα αγάπης για τον τόπο μας, συνεισφέρανε ο καθένας με το δικό του τρόπο στην υλοποίηση των εκδηλώσεων αυτών. Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στον Πρόεδρο και στους Συμβούλους της Κοινότητας Κ. Νευροκοπίου που συνεργάστηκαν με τη Δημοτική Αρχή  φέρνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά και σε αυτούς που εργάστηκαν στις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου  για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας! 

Ελπίζουμε πως πετύχαμε να χαρίσουμε λίγο γέλιο και λίγες στιγμές χαράς και χαλάρωσης τις Άγιες Μέρες που περάσαμε μαζί και πιστεύουμε στη συνέχεια της δημιουργικής πορείας του τόπου μας. Ευχόμαστε και του χρόνου να είστε δίπλα μας ακόμα περισσότεροι.

Καλή Χρονιά!

Οι κάτοικοι του Δήμου Κ. Νευροκοπίου φέτος είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να συμμετάσχουν στις χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Κεντρική πλατεία της Κοινότητας

Το  χριστουγεννιάτικο χωριό που στήθηκε στην Κεντρική Πλατεία, «το Χωριό των Κρυστάλλων» με 5 ξύλινα στολισμένα σπιτάκια το χριστουγεννιάτικο τρενάκι και διάφορα  παιχνίδια αποτέλεσαν πόλο έλξης για ντόπιους και περαστικούς διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους με τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα για πρώτη φορά.

Αμέτρητοι μικροί και μεγάλοι έζησαν την εορταστική μαγεία στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό των Κρυστάλλων». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν βόλτες δωρεάν με το τρενάκι και να διασκεδάσουν με τα υπόλοιπα παιχνίδια που στήθηκαν, ενώ παράλληλα απόλαυσαν παραδοσιακά παραμύθια στο σπιτάκι της Βιβλιοθήκης.

Οι δράσεις ξεκίνησαν για πρώτη φορά με τη φωταγώγηση της στολισμένης Κεντρικής Πλατείας από τον Δήμαρχο κ Γιάννη Κυριακίδη και τα φαναράκια των ευχών της Πολιτιστικής Εστίας που ανέβηκαν ψιλά στον ουρανό με τις ευχές των παιδιών. Πραγματοποιήθηκαν 4 μουσικές βραδιές με τους ΧΑΛΚΟMANIAC, CANEY BAND, DJ Χρήστο και Παύλο Αμαραντίδη, και Γιώργο Γελαράκη στην σκεπαστή εξέδρα που στήθηκε επίσης για πρώτη φορά.

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε η ομάδα Nevrokopi Runners που συγκέντρωσε τρόφιμα για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και στη συνέχεια ξεχύθηκε με μικρούς και μεγάλους στις γειτονιές του Νευροκοπίου στέλνοντας το χαρμόσυνο μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της Κοινότητας με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Οι εκδηλώσεις στο Χωριό των Κρυστάλλων ολοκληρώθηκαν με την αναβίωση του εθίμου ΣΑΓΙΑ. Εκεί ο Δήμαρχος άναψε την φωτιά και έστειλε ένα μήνυμα αγάπης και ενότητας. Η μεγάλη εντυπωσιακή φωτιά, που άναψε και φέτος παραμονή των Θεοφανείων, και το παραδοσιακό φαγητό που ετοιμάστηκε από τον σύλλογο Μικρασιατικών και Καππαδοκικών Δεσμών στο κέντρο της ιστορικής κοινότητας, επιβεβαιώνει με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι οι άνθρωποι του Νευροκοπίου κρατούν τις παραδόσεις τους, κρατούν ζωντανά τα ήθη και έθιμα.

Το 2020 ανέτειλε στο Νευροκόπι με τα ομορφότερα χαμόγελα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *