Ταχύτατη και συγκινητική η ενεργοποίηση των κατοίκων του Κάτω Νευροκοπίου προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Πολύ συγκινητική ήταν η μεγάλη συνεισφορά των κατοίκων του Κάτω Νευροκοπίου με την προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας, φαρμάκων, ζωοτροφών και άλλων αναγκαίων ειδών, ώστε να διατεθούν σε κατοίκους που έχουν πληγεί από την καταστροφική πύρινη λαίλαπα.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανακοίνωσης (κάλεσμα κοινοτήτων και συλλόγων) άμεσα ανταποκρίθηκε ο κόσμος της περιοχής του λεκανοπεδίου, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και την αγάπη του προς τους συνανθρώπους που δοκιμάζονται. Βασικό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις η κινητοποίηση να είναι οργανωμένη και άμεση και το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι του Νευροκοπίου λειτούργησαν σωστά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με άνθρωπο στην περιοχή αποστολής ο οποίος διαβεβαιώνει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η άμεση κινητοποίηση.

Για την ιστορία, η συγκέντρωση των αγαθών από τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου πραγματοποιήθηκε στην Κοινότητα Οχυρού, στην Κοινότητα Κ.Νευροκοπίου και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιθωρίου. Η συνεισφορά των μελών των συλλόγων ήταν μεγάλη. Έμειναν ώρες στους χώρους υποδοχής για να ξεχωρίσουν και να συσκευάσουν τα αγαθά σε 70 κούτες και 2 παλέτες νερά.

Θα ήταν παράληψη να μην αναφέρουμε ότι η μεταφορά των αγαθών πρώτης ανάγκης, από το Κ. Νευροκόπι προς την ACS Δράμας πραγματοποιήθηκε με οχήματα και προσωπικό ιδιωτών.

Οι κάτοικοι του Νευροκοπίου είναι σε ετοιμότητα στην περίπτωση που ξαναχρειαστεί.

Απάντηση

ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ