Δημιουργία Ανοικτού Μητρώου Εθελοντών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί φίλες και φίλοι μαζί καταφέραμε πολλά!! Απλά τώρα θα οργανωθούμε καλύτερα για περισσότερα!!θα θέλαμε να δώσετε την προσοχή σας στα παρακάτω…Με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η 5η Δεκεμβρίου ορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας αυτής, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας παρατηρείται ενεργοποίηση πολιτών για προσφορά και ανταπόκριση στο κάθε κάλεσμα.

Με την συμμετοχή μας σε διάφορες δράσεις, όπως για την κοινωνία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την πολιτική προστασία κ.α. , χωρίς να το καταλάβουμε καταφέραμε να γνωριστούμε καλύτερα, να αγαπήσουμε την προσπάθεια της προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα, να δημιουργήσουμε εικόνες και παραστάσεις στα μικρά παιδιά, επενδύοντας έτσι στο μέλλον για μια καλύτερη κοινωνία.Στην Κοινότητά μας αναπτύξαμε νέες δράσεις και βελτιώσαμε τις ήδη υπάρχουσες, με αποτέλεσμα τη διαφήμιση του τόπου μας στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εκτός από τις οργανωμένες δράσεις, πολλοί συμπολίτες μας ενεργοποιήθηκαν αυτοβούλως σε περιόδους κρίσης (όπως στην πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει δίπλα από τον οικισμό στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα ή όταν κινδύνεψε η Κοινότητα να πλημμυρήσει λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων)Επίσης συμπολίτες μας ενεργοποιήθηκαν, για την εξυπηρέτηση των αναγκών ευαίσθητων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αποκλειστικά για σκοπούς αλληλεγγύης.

Άξια συγχαρητηρίων ήταν και η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στη έκκληση για αίμα όταν χρειάστηκε. Η ανάγκη για αίμα είναι μεγάλη και η δημιουργία παρακαταθήκης αίματος για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων ιδιαίτερα σημαντική. Είναι ευκαιρία τώρα να δημιουργηθεί λίστα εθελοντών αιμοδοτών οι οποίοι θα καταγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών.

Συναφώς με τα παραπάνω και σε πρώτη φάση θεωρούμε ότι ήρθε η στιγμή να δημιουργηθεί ένα «ανοικτό Μητρώο Εθελοντών», έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και αποτελεσματικότερη οργάνωση και κατανομή καθηκόντων σε όλα τα επίπεδα προσφοράς.

Ο Εθελοντισμός καλλιεργεί το πνεύμα συνεργασίας, την αλληλοκατανόηση και την αλληλεγγύη, αξίες που προάγουν την κοινωνική συνοχή.

Δηλώστε συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα. Όσοι δεν μπορούν να δηλωθούν ηλεκτρονικά θα ενημερωθούν με νεώτερη ανακοίνωση μετά την άρση του lock down.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τυχόν απορίες μπορείτε να επικοινωνείτε προς το παρόν στα παρακάτω:

Τηλ : 6976221292 (Ησαΐας)

mail: k.nevrokopi.info@gmail.com

Απάντηση

ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ