Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στην Κοινότητα Κάτω Νευροκοπίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ Γεώργιος Παπαδόπουλος, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Κοινότητας Κ. Νευροκοπίου κ Ησαΐα Χατζηκωνσταντίνου , εχθές 28 Απρ 2021, πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία της Κοινότητας που χρήζουν παρέμβαση και είναι ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας.

 Ένα από τα σημεία αυτά αποτελεί ο χείμαρρος που διασχίζει την Κοινότητα και συγκεντρώνει όλα τα ρέματα του Λεκανοπεδίου και οδηγεί τα νερά στις τρύπες του Οχυρού.

Ο κ Χατζηκωνσταντίνου είπε ότι: «από την Κοινότητα Νευροκοπίου έως την Κοινότητα Οχυρού έχει περιοριστεί η χωρητικότητα του χειμάρρου λόγω της πυκνής βλάστησης, με συνέπεια να δυσκολεύει τη ροη του νερού και να ανεβαίνει η στάθμη πιο γρήγορα. Ο Δήμος από πλευράς του ανέλαβε τον καθαρισμό εντός οικισμού, κάτι που θα βελτιώσει την κατάσταση αισθητικά , αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημα που παρουσιάζεται κατά τις έντονες βροχοπτώσεις.»

Στις φωτογραφίες φαίνεται χαρακτηριστικά το πρόβλημα που προκύπτει από την πυκνή βλάστηση, η οποία δημιουργεί φυσικό φράγμα, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η στάθμη από 4 έως 5 μέτρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι: «η περιφερειακή ενότητα έχει προγραμματίσει έργα ύψους 1.400.000 ευρώ περίπου για την βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης αλλά θα προσπαθήσει για την βελτίωση άμεσα. Οι επεμβάσεις που απαιτείται να πραγματοποιηθούν αφορούν εργασίες βελτίωσης της χωρητικότητας, και καθαρισμού από φερτές ύλες. Η περιφερειακή Ενότητα προσπαθεί να εντοπίσει και να επιλύσει τα προβλήματα αυτά, εντάσσοντας έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για να προστατευτούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες»

Απάντηση

ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ