Αγώνας αλληλεγγύης και ζωής στη λίμνη Λευκογείων !!!

FROZEN LAKE -20221
Με την αναμνηστική αυτή φωτογραφία έληξε ο αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα FROZEN LAKE της Διοργάνωσης #FROZENPEAKS. Ήταν μια ιδέα που συζητήθηκε κατακαλόκαιρο κατά τη διαδρομή του αγώνα #ultrapeliontrail. Στον καιρό των πυρκαγιών και των σεισμών που συνέβαιναν εκείνη την περίοδο, η ιδέα της βοήθειας των συνανθρώπων μας αλλά και της ευαισθητοποίησης του κόσμου με δράσεις και πρωτοβουλίες οικολογικού χαρακτήρα με βρήκε καθόλα σύμφωνο. Με την πρότασή μου αυτή συμφώνησε το Δ.Σ του Π.Ο.Σ Κ. Νευροκοπίου και βρήκε αρωγό τον Δήμο κάτω Νευροκοπίου. Έτσι λοιπόν μαζί με την προσφορά αλληλεγγύης προς τους σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου Κρήτης, δόθηκε η ευκαιρία στους δρομείς να ευαισθητοποιηθούν, συμμετέχοντας στον αγώνα απολαμβάνοντας συγχρόνως το πανέμορφο τοπίο της λίμνης των Λευκογείων, καθώς επίσης δόθηκε η ευκαιρία να συντηρηθεί το περιμετρικό μονοπάτι της λίμνης και να γίνουν κάποια τεχνικά έργα.
Τον αγώνα χαιρέτησε ο δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης και την εκκίνηση έδωσε ο πρόεδρος των σεισμοπαθών Αρκαλοχωρίου Κρήτης, με ραδιοφωνική σύνδεση, μετρώντας ανάποδα από το 22, όσα ήταν και τα καταστροφικά δευτερόλεπτα του σεισμού. Επίσης κρατήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του Γιώργου Αθανασιάδη, του γνωστού σαξοφωνίστα των αγώνων βουνού.
Ο βροχερός καιρός δεν πτόησε σε τίποτε το ηθικό των 157 συμμετεχόντων, που τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση και τους σεισμοπαθείς. Ξεχύθηκαν με περισσή χαρά στους δρόμους των Λευκογείων, εντυπωσιάστηκαν από την γέφυρα του Μυλορέματος, χειροκρότησαν και χειροκροτήθηκαν αντίστοιχα από τους εθελοντές, περιδιάβηκαν την κυκλική διαδρομή της λίμνης, ίδρωσαν, βράχηκαν, λασπώθηκαν αλλά τερμάτισαν όλοι τους χαρούμενοι. Αποζημιώθηκαν από τις ζεστές σούπες και τα φρούτα που πρόσφερε η Διοργάνωση.
Υποδειγματικά ήταν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας εξαιτίας της πανδημίας covid-19 αλλά υποδειγματική ήταν και η στάση των συμμετεχόντων οι οποίοι σεβάστηκαν τους όρους συμμετοχής.
Τα Λευκόγεια πήραν ζωή από την παρουσία αθλητών, εθελοντών, θεατών το πρωί της Κυριακής. Επίσης ο αγώνας αυτός ήταν μια πρόταση εναλλακτικής ανάπτυξης της περιοχής.

Μιχάλης Παπαδόπουλος

May be an image of 2 people, people standing and outdoors

Απάντηση

ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ