Μια πρωτοβουλία της ΚΟΙΝΣΕΠ «Με…νου παραδοσιακό παντοπωλείο»

Η πρώτη ορειβατική δραστηριότητα για άτομα

με αναπηρία στο Φαλακρό

ΜΕ ΑΜΕΣΟ στόχο την επικοινωνία και την κοινωνικοποίηση ώστε «να βγουν από το σπίτι» τα άτομα με αναπηρίες, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΚΟΙΝΣΕΠ «Με…νού παραδοσιακό παντοπωλείο» που δραστηριοποιείται στην πόλη μας, διοργάνωσε την πρώτη ορειβατική δράση στο Φαλακρό.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, και περιλάμβανε το ανέβασμα στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, μιας ομάδας ατόμων που θέλησαν να δραστηριοποιηθούν.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο κ. Δημήτρης Μπόσκος, υπεύθυνος της ΚΟΙΝΣΕΠ  «Με … νού», «στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να βγάλουμε περισσότερα άτομα από τα σπίτια τους. Γιατί, κάνοντας διάφορες πρωτότυπες δράσεις όπως αυτή, ίσως μπορέσουμε και τους παρακινήσουμε».

Ιδιαίτερα τονίζει ο κ. Μπόσκος, ότι «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε πολλούς γνωστούς και φίλους, ΑμεΑ, που κάθονται στο σπίτι, δεν θέλουν να βγουν από το σπίτι και αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που  δημιουργήσαμε και το Με… νού. Να βγει ο κόσμος, τα ΑμεΑ, από το σπίτι, να συναντιόμαστε, να τα λέμε. Θέλουμε να κοινωνικοποιούνται οι άνθρωποι αυτοί».

Σημειώνει ακόμα ο κ. Μπόσκος, ότι, «είναι σημαντικό να κοινωνικοποιούνται τα άτομα με αναπηρίες και να κάνουν γνωριμίες μεταξύ τους. Η συνάντηση της Κυριακής στο Φαλακρό ήταν αρκετά επιτυχημένη, μας γέμισε συγκίνηση και όσοι παραβρέθηκαν εκεί πέρασαν πολύ ωραία. Αξίζει δε να πω ότι, ο κόσμος που βρέθηκε εκεί στο βουνό, είχε μια ηρεμία, μια γαλήνη που αντίθετα δεν την έχουμε όταν ζούμε στην πόλη».

Όπως μας λέει ο ίδιος, «όλα κύλησαν πολύ ωραία, κάναμε μια διαδρομή περίπου 1.500 μέτρων γύρω από το πάρκινγκ για όσους είχαν αναπηρικά αμαξίδια και όσοι μπόρεσαν συνέχισαν μια ακόμα διαδρομή προς το βουνό. Μάλιστα ορισμένοι με τα αμαξίδια μπόρεσαν να ακολουθήσουν».

Χαρακτηριστικό είναι ότι, υπήρχαν πολλοί εθελοντές στην όλη προσπάθεια, όπως συνοδοί αλλά και άλλοι. Μάλιστα, όταν η δράση με τον περίπατο ολοκληρώθηκε, ο σεφ Τάκης Χατζηιωάννου μαγείρεψε για όλους και κρέατα έψησε ο Δημήτρης Γαζάνης. Όλα τα τρόφιμα ήταν προσφορές από καταστήματα της Δράμας.

Εθελοντικά στην όλη δράση, βοήθησαν οι εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι Δραμινοί Εθελοντές Διάσωσης Καρδιακής Ανακοπής καθώς και εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές, που με την παρουσία τους πρόσφεραν παρουσία και ασφάλεια.

Σημαντική ήταν επίσης η βοήθεια του Μιχάλη Παπαδόπουλου, ο οποίος με τη μεγάλη του εμπειρία στο βουνό, οδήγησε τα άτομα με αναπηρία σε ασφαλείς διαδρομές στο Φαλακρό.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι, ο κ. Μπόσκος την ερχόμενη Δευτέρα, θα βρίσκεται καλεσμένος σε μια επίδειξη μόδας για ΑμεΑ στην Αθήνα στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου.

Δημοσιεύθηκε στον Πρωϊνό Τύπο

Απάντηση

ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ