Αποβάλλουμε τη συντήρηση και την εσωστρέφεια, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συμμετέχουμε, για να τιμήσουμε τους Ήρωες των Οχυρών και να προβάλλουμε τον τόπο και τα προϊόντα του.

Το φεστιβάλ αγώνων Frozen Peaks, είναι κάτι περισσότερο από μια αθλητική διοργάνωση, είναι ένα ιστορικό, πολιτισμικό, φυσιολατρικό και αθλητικό ταυτόχρονα γεγονός. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια μοντέρνα δράση σύγχρονου εναλλακτικού και αθλητικού τουρισμού.

Έως τώρα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή πολλοί Έλληνες και ξένοι αθλητές, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδιαφέρον πολλών ακόμα μεγάλων και επώνυμων αθλητών. Πέρυσι συμμετείχαν αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, καθώς επίσης και αθλητές από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως: Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ιαπωνία, κλπ…

Οι εκδηλώσεις « FROZEN PEAKS – 2022» διεκδικούν μια παγκόσμια πρωτοτυπία, διότι συνδυάζουν τον αθλητισμό, με την πλούσια ιστορία, με την σπάνια ποικιλία των οικοσυστημάτων και με τον πολιτισμό ενός κλειστού οροπεδίου, που όμοιο του δεν συναντάται πουθενά.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω ημερομηνίες και με τα εξής χαρακτηριστικά : Α) LISSE 10+ km, 10 Απρ 2022 (Επέτειος της Μάχης των Οχυρών). Β) HEROES 46+ km, 15 Μαϊ 2022. Γ) HIGHLAND 103 km, 13 Μαϊ 2022, D+ 6.429 (το D δηλώνει την υψομετρική διαφορά). Δ) PANORAMA 269 km, 12  Μαϊ 2022, D+12.659.

Ο Δήμος, οι διοργανωτές και οι αθλητές, μαζί με την κοινωνία της περιοχής, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τιμήσουν τους ήρωες της Μάχης των Οχυρών. Οι αθλητές κατά την διέλευσή τους από το εκσυγχρονισμένο οχυρό ΛΙΣΣΕ, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την ένταση της μάχης με τη χρήση κατάλληλων ηχητικών εφέ. Οι διαδρομές των αγώνων, διασχίζουντα οχυρά της Γραμμής Μεταξά.

Καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα γίνονται ξεναγήσεις στο ψηφιοποιημένο οχυρό ΛΙΣΣΕ, με ελεύθερη είσοδο. Οι διοργανωτές έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των αγώνων και για την άψογη φιλοξενία των αθλητών και των εθελοντών.

Οι αγώνες Panorama, Highland και Heroes, έχουν πιστοποιηθεί από τη διεθνή ομοσπονδία ορεινού τρεξίματος (International Trail Running Association). Όλοι οι αγώνες συμπεριλαμβάνονται στο calendary του ΣΕΓΑΣ, ενώ έχουν τεθεί και υπό την Αιγίδα του Υπουργείων Τουρισμού και Εθνικής Άμυνας.

Το φεστιβάλ πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις, όπως : εκθέσεις, συναυλίες, περιηγήσεις, ενημερώσεις και προβολές τοπικών προϊόντων. Η έκταση των δράσεων αυτών θα εξαρτηθεί από το υγειονομικό πρωτόκολλο των ημερών.

Φιλοδοξία όλων των συντελεστών των αγώνων και του συνόλου της κοινωνίας του τόπου μας είναι, οι αγώνες να καταστούν ένα διεθνές Φεστιβάλ αθλητισμού και ιστορίας, το οποίο συνεργαζόμενο με μεγάλους οργανισμούς θα προάγει τον άνθρωπο, την ελευθερία, το πνεύμα φιλίας και την αγάπη στη φύση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site www.frozenpeaks.gr

Για την εγγραφή εθελοντών κάντε κλικ εδώ

Παρακάτω παρατίθενται διάφορες φωτογραφίες από τις διαδρομές και παλαιότερους αγώνες. 
Οχυρά Γραμμής Μεταξά, στο Δήμο Νευροκοπίου

Απάντηση

ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ