Τ.Κ. ΜΙΚΡΟΜΗΛΙΑΣ

Η Μικρομηλιά απέχει 38 χλμ, από το Νευροκόπι, έχει υψόμετρο 705 μ και 79,5 χλμ, από τη Δράμα. Το όνομα του ξενώνα που υπάρχει εδώ «Κυνηγετικό Στέκι», δείχνει το είδος των επισκεπτών που προσελκύει κατά κανόνα αυτό το δημοτικό διαμέρισμα με τους τριάντα περίπου μόνιμους κατοίκους του.

Στη Μικρομηλιά, δημιουργήθηκε και λειτουργεί η πρώτη βοοτροφική μονάδα παραγωγής βιολογικού μοσχαρίσιου κρέατος. Συνδέεται με το χωριό Παπάδες (κοινότητα Σιδηρονέρου) και από εκεί με το κεντρικό επαρχιακό δίκτυο Δράμας – Σιδηρονέρου, μέσω ενός δασικού δρόμου κακής βατότητας, ο οποίος προσφέρεται για αποφασιστικούς οδηγούς και σκληροτράχηλα οχήματα.

Στο έκτο χιλιόμετρο της διαδρομής από τους Ποταμούς προς τη Μικρομηλιά, ο ασφαλτοστρωμένος επαρχιακός δρόμος διασταυρώνεται με έναν καλό (ιδίως το καλοκαίρι), χωματόδρομο βόρειας κατεύθυνσης, παράλληλο προς τη ροή του καμινορέματος. Ο δρόμος αυτός ελίσσεται αρχικά μέσα από τα δάση δρυός και οξιάς, μετά από εννέα χιλιόμετρα κάνουν την εμφάνισή τους ανάμεσα σε άλλα και δέντρα με ευθυτενείς λευκούς κορμούς και κρεμοκλαδή εμφάνιση είναι οι πρώτε σημύδες. Ύστερα από τρία ακόμη χιλιόμετρα, υπάρχει αριστερή διασταύρωση που οδηγεί, σύμφωνα με τη σήμανση προς το δασικό εργοτάξιο του καρυώτη, στη θέση Μαγούλα από όπου αρχίζει η επικράτεια της Σημύδας, (betula pendula). 

ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ