Ξανά από την αρχή ο διαγωνισμός για το Δημοτικό Σχολείο Κ. Νευροκοπίου-Δήλωση της Βουλευτού Χ. Κεφαλίδου

Σε ανακοίνωση της Βουλευτού Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κυρίας Χαράς Κεφαλίδου σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, διά εγγράφου της ΚΤΥΠ ΑΕ, σε ερώτηση που υπέβαλε σχετικά με την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Κ. Νευροκοπίου Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Σε συνέχεια επανειλημμένων Ερωτήσεων προς τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Υποδομών, η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής ν. Δράμας και τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, συναντήθηκε πρόσφατα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ κ. Αθανάσιο Γιάνναρη για το θέμα της ανέγερσης του Δημοτικού Σχολείου Κ. Νευροκοπίου Δράμας.

Η είδηση από τη συζήτηση και όπως η ίδια δήλωσε αργότερα στον τοπικό τύπο, ήταν η δέσμευση της ΚΤΥΠ ΑΕ να προχωρήσει το έργο με κάθε τρόπο. «Μέχρι στιγμής ψάχνουν να βρουν έναν τρόπο για να υλοποιηθεί το έργο» σημείωσε η ίδια και τόνισε: «Τα χρήματα για το έργο είναι ευρωπαϊκά και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθηθούν ευρωπαϊκές διαδικασίες. Αποτελεί ζητούμενο πώς αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις».

Στη συνέχεια η Χαρά Κεφαλίδου επισήμανε ότι :«Η δέσμευση  υλοποίησής του για να έχει νόημα και να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο, περιμένουμε μέσα στον Ιανουάριο, να πάρουμε  οριστική απάντηση με ποιο τρόπο θα συνεχιστεί το έργο. Οι καθυστερήσεις είναι ήδη τεράστιες. Οι πολίτες του Κάτω Νευροκοπίου και ολόκληρη η Δράμα περιμένει περισσότερα από ανακοινώσεις προθέσεων».

Όπως προκύπτει όμως από την απάντηση με Αρ. Πρωτ: 6704/11.01.2022 του Υπουργείου Υποδομών και το σχετικό έγγραφο της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», ο ανάδοχος αρνείται την ανάληψη της εργολαβίας και το έργο θα επαναδημοπρατηθεί.

Συνοψίζοντας: Το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Νευροκοπίου πήρε οικοδομική άδεια το 2015 και 7 χρόνια μετά, το μόνο που έχει γίνει είναι μία τρύπα στο νερό, στην κυριολεξία.

εργασία…συν

Απάντηση

ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ