Κοινότητα Κ. Νευροκοπίου: Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων

Ενημέρωση σχετικά με τον σχεδιασμό δράσεων και διαχείρισης θεμάτων, από το Συμβούλιο της Κοινότητας Κάτω Νευροκοπίου, που απασχολούν καθημερινά τους Πολίτες της Κοινότητάς μας, θα πραγματοποιείται εκτενέστερα στην σελίδα-ομάδα της Κοινότητας.

Ένα από τα θέματα αυτά είναι και η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Με αφορμή τις επανειλημμένες αναρτήσεις συνδημότη μας, (τις οποίες επικροτούμε) σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων, αναφέρουμε τα παρακάτω προς ενημέρωση και συμμετοχή για όποιον ενδιαφέρεται.

Η Δημοτική Αρχή όρισε ως υπεύθυνο Αντιδήμαρχο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς τον κ Φώτιο Φιλιππίδη, με τον οποίο η Κοινότητα συνεργάζεται άψογα. Να τονίσουμε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον κ Φιλιππίδη, είτε λόγω Νομοθεσίας, είτε λόγω συχνής εγκατάλειψης ζώων από ασυνείδητους πολίτες. (Αξίζουν συγχαρητήρια για την καθημερινή του ενασχόληση με το θέμα.)

Παρ όλα αυτά το συμβούλιο της Κοινότητας για την πρόληψη, αλλά και την διαχείριση του θέματος προχώρησε σε αποφάσεις και πρότεινε τα παρακάτω.

-Προμήθεια ενός scanner

– Δημιουργία χώρου προσωρινής φύλαξης

-Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για την περισυλλογή

-Προμήθεια ταϊστρών και ποτιστρών

Οι λόγοι των παραπάνω αποφάσεων αναλύονται ως εξής:

– Το scanner θα βοηθήσει για την αναγνώριση των ζώων που είναι στην ευθύνη του Δήμου. (η προμήθεια του οποίου έχει γίνει)
– Ο χώρος προσωρινής φύλαξης θα χρησιμοποιείτε προσωρινά και αποκλειστικά για τα αδέσποτα που παρουσιάζουν επιθετικότητα ή είναι σε οίστρο, έως ότου μεταφερθούν στον Κτηνίατρο (εδώ χρειάζεται ο εξοπλισμός σύλληψης, ο οποίος θα αγοραστεί αφού υιοθετηθεί η πρόταση). Είμαστε σε αναμονή της απάντησης

– Οι ταΐστρες και οι ποτίστρες θα τοποθετηθούν με ασφάλεια σε χώρους που θα επιλεγούν προσεκτικά.

Συμπληρωματικά, ο Αντιδήμαρχος για την τροφοδοσία των αδέσποτων συνεργάζεται με την Κοινότητα, μέσω της οποίας γίνεται η διάθεση τροφής στους φιλόζωους εθελοντές.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στους εθελοντές που έχουν αναλάβει την υποχρέωση της σίτισης.

Τέλος στον Δήμο μας, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο, τα αδέσποτα ζώα υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, εμβολιάζονται, γίνεται αποπαρασίτωση, σημαίνονται ηλεκτρονικά, στειρώνονται και επανεντάσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.

Είναι ζήτημα ανθρωπιάς και πολιτισμού η φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Απάντηση

ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ